dwerggeitenstaldepijpjes.nl
website over de dwerggeitenhobby van Sil Dekker uit De Knipe
Welkom

Van harte welkom op mijn website over dwerggeitenstal de Pijpjes .Kijk gerust eens rond en laat eens een reactie achter.

 

Een bruin stippelbokje voor Didi geboren op 6 februari ze was aardig dik dus dan verwacht je er toch meer dan een.Maar helaas slechts een bokje.Gevoeld maar kon niets meer vinden.Maar wat een verrassing na 4 uur kwam er nog een zwarte bok levend af.Dit heb ik nog nooit gehad dus het was een echte verrassing.


Vorige week heeft een neef van mij nieuwe camera's in de stal geplaatst.Kan ik mooi kijken wat er in de stal gebeurd.

Ben weer terug van de vakantie down under.Mooie reis veel gezien maar wel een maand weg geweest naar onze zoon in NW. Zeeland. buurman Gerrit heeft geweldig voor de geiten gezorgd.In tussen is er hier ook het een en ander gebeurd. Gerdien is clubkampioen geworden in de rubriek jeugdgeiten en 3e plaats bij de jaar prijs winnaars.Femmy van de Pijpjes is helaas nog een keer gedekt maar ja dan heb je in maart ook nog weer eens lammetjes.De rest van de geiten is gescand en allemaal drachtig ze beginnen al een buikje te krijgen. 

Vandaag 2 oktober is Gerdien gedekt nu zijn alle geiten gedekt hopelijk zijn ze allemaal drachtig we wachten af.Het zal wel een geboorte golf worden als ze allemaal van de eerste dekking drachtig zijn.

Op zaterdag 24 september hebben we onze laatste keuring gehad in Stuifzand.Een prachtige manege met aardig wat publiek. Internationaal publiek want er waren Belgen en zelf een Fransman en Noord-Hollandse inzenders al met al een leuke keuring.

Gerdien van de Pijpjes werd weer kampioen bij de Jeugdgeiten  en haar lam Hanny van de Pijpjes kwam niet verder dan een 1D plaats zij moet eerst maar een keer gelammerd hebben dan zien we wel weer hoe ze uitgroeit .Zo zit het keurings seizoen er weer op en gaan we over een maand of vijf weer eens kijken wat we gefokt hebben.Hopelijk wat meer geitjes dan het afgelopen jaar want dan kunnen we de moeders ook wat mooier houden.Dat was dit jaar een beetje jammer want alleen Gerdien heb ik mooi kunnen houden en geiten zoals Gonda en Didi kon ik niet in show conditie houden.

Didi van de Pijpjes is als eerste gedekt door Heeckeren Flamenco ze bokte na 5 dagen weer uit dat vind ik nooit zo erg want meestal zijn ze dan drachtig.Dus op 4 februari kunnen we de eerste lammetjes verwachten.Hopelijk heeft ze er meer dan vorig jaar toen had ze maar een bokje en zodoende is ze het hele jaar niet op de keuring geweest.

Op 3/9 ben ik met Gerdien en geitlam Hanny van de Pijpjes naar Leusden geweest.Hanny kwam niet verder dan 1F maar Gerdien  kwam op een mooie 1B plek terecht en mocht achter de Dagkampioen strijden om het reserve kampioenschap jammer genoeg lukte dat niet maar toch een mooie klassering. 

Voor de geiten nationale op 3 september a.s. heb ik 2 dieren ingeschreven.Gerdien van de Pijpjes en haar dochter Hanny van de Pijpjes.We zullen hopen dat ze een beetje mee kunnen doen in het grote geweld.

Vandaag met twee geiten en twee bokjes naar Nw.Pekela.De beide bokjes Hilbert en Hein hadden een 1B in hun rubriek.Het geitlam Hanny haalde eveneens een 1B.Haar moeder Gerdien van de Pijpjes had een 1A in de rubriek en werd vervolgens kampioen bij de jeugdgeiten en als kers op de taart ook nog dagkampioen dus het was weer een succes volle dag voor de Pijpjes .Nog even lekker nagenoten met E.J. en Marco  en met buurman Gerrit met een biertje en natuurlijk een heerlijk Chinese tafel. 

Tijdens de jubileum show in Vries behaalde Gerdien van de Pijpjes een 1B en haar dochter Hanny een 1A.Helena deed het wat minder met een 1D plek. Maar toch weer een leuk succes op deze prachtige jubileumshow die door veel mensen werd bezocht. Vele gingen met mooie prijsjes naar huis omdat er ook een tombola was georganiseerd.

Hein van de Pijpjes moeder Gonda van de Pijpjes x Heeckeren Cordoba.Hein is te huur.

 

Op zaterdag 25/6 naar de openshow in Den Ham geweest .Ik had 2 dieren in geschreven Gerdien en Gonda.Gerdien kreeg een 1B en Gonda 1D.Gonda had ik toch wat hoger verwacht het was voor haar de laatste keuring dit jaar omdat de beide bokjes zaterdag er van af gegaan zijn en dan droogt ze op en is het mooie er van af.Volgend jaar maar weer.Gerdien zat bij de laatste 2 dieren voor het reseve kampioenschap maar moest haar meerdere erkennen in Heeckeren Ronda.Maar nu mag E.J. de chinees weer betalen.  

Op de eerste keuring in Buitenpost een 1B voor Gerdien en Gonda van de Pijpjes.Toch wel een mooi resultaat van de beide zusjes.

Het is mooi rusten bij moeder op haar warme vacht.

Vandaag de geitjes even naar buiten ondertussen de hokken afgemest .

Twee zwarte bokjes voor Gonda van de Pijpjes.Je wilt van alle geiten wel een geitje telen maar van Gonda had ik toch heel graag een geitje gehad.Maar ja twee gezonde bokjes is ook mooi.

Evita heeft een bokje wel een mooie zwartstippel maar ik had iets meer verwacht.Het is het jaar van de bokken en eenlingen.Maar er is nog hoop Gonda is de 27e uitgerekend dus afwachten maar.

Afgelopen nacht 11/2 heeft Didi van de Pijpjes gelammerd ze had slechts een bokje van Waldorf van het Kastelendorp.Ze was niet zo dik maar ik had er toch wel twee verwacht.Maar ja volgens bekende fokkers krijgt iedere geit eens in haar leven een eenling.Moeder en zoon maken het prima.Het bokje liep er vanmorgen bij.

Femmy van de Pijpjes heeft vandaag 9/2 twee lammetjes gebracht van Golan van de Optimist.Golan had wat meer verf er in moeten doen want ze zijn wat licht van kleur.Het zijn een bokje en een geitje.

De eerste lammetjes van Golan van de Optimist.Op 3 februari geboren een geitje en een bokje voor Gerdien van de Pijpjes.Het bokje is wel erg wit maar toch wel een grappig beestje.Het geitje is mooi bont.

 

Verjaardags kado in de tuin.Ik heb een bord in de  tuin gekregen voor mijn 68e verjaardag.Leuk kado het was altijd al een wens om dit te plaatsen.Met behulp van mijn handige buurman hebben  we dit in elkaar gespijkerd.

 

Afgelopen vrijdag 20 november naar de algemene ledenvergadering van de NFD geweest.Hier werden ook de jaarprijs winnaars bekent gemaakt.Voor de Pijpjes vielen er twee dieren in de prijzen n.l. Didi en Gonda van de Pijpjes.Didi behaalde de derde prijs en Gonda de tweede prijs dus wederom succes voor de Pijpjes.

Gisteravond 9/11 zijn de geiten gescand op dracht alles is drachtig dus een mooi resultaat.

Op de najaarsvergadering worden traditie getrouw de clubkampioenen bekent gemaakt voor de Pijpjes waren er twee oorkondes een voor het beste geitlam Gonda van de Pijpjes en een voor haar moeder bij de oudere geiten Didi van de Pijpjes.Gerdien van de Pijpjes het zusje van Gonda was tweede in de rubriek geitlammeren.Het was een prachtige en gezellige avond.

Het hoofdstuk aanwezige dieren is bijgewerkt.Nog niet alle dieren kunnen fotograferen zoals ik wilde maar het ziet er niet slecht uit.Kijk maar eens en geef je commentaar. 

Vandaag 4/10 is Gonda van de Pijpjes gedekt door Heeckeren Cordoba.

Op de openshow in Stuifzand wederom succes voor de Pijpjes.Bij de oudste geitlammeren kreeg Gerdien van de Pijpjes een 1B en haar zusje Gonda van de Pijpjes een 1A en kampioen bij de oudste geitlammeren.Hun Moeder Didi van de Pijpjes kreeg in haar rubriek de 1A prijs en ze werd kampioen bij de oudere geiten. Weer een prachtige dag in een mooie manege.